Kemp Hout

Laatst bekeken

Scholen en kinderdagverblijven

Scholen en kinderdagverblijven

Kemp Hout levert veel boomstammen en houtsnippers voor natuurlijke schoolpleinen bij scholen en kinderdagverblijven.

Lees verder
Natuurlijke borderafscheiding robinia boomstam
Speeltuinen

Speeltuinen

Houtsnippers zijn ideaal onder speeltoestellen; een prima valbescherming of valondergrond die het milieu niet belast. Steeds meer gemeenten, recreatiebedrijven en scholen kiezen voor de veerkrachtige houtsnippers onder speeltoestellen zoals glijbanen, klimrekken en wipkippen. houtsnippers van Kemp zijn zonder verontreinigingen, puur hout. Kemp kan ook voor het aanbrengen van de valdempende laag zorgen inclusief drainerende onderlaag.

Lees verder
Kemp Houtsnippers speeltuin
Boomstam banken

Boomstam banken

Kemp Hout levert boomstam banken bij gemeentes, scholen en kinderdagverblijven.

 

Lees verder
Natuurlijke boomstambanken zonderleuning
Bodembedekker

Bodembedekker

Houtsnippers zijn ideaal als bodembedekker in plantsoenen en tuinen doordat zij de groei van onkruid voorkomen. Ook beschermen houtsnippers de grond tegen sterke temperatuursschommelingen, zowel ‘s-zomers als in de winter. Zij voorkomen uitdroging gedurende droge periodes en tijdens natte periodes wordt voorkomen dat de grond doornat wordt. Houtsnippers verteren wat zorgt voor een mooie humuslaag die de structuur van de grond verbeterd.

Lees verder
kemp-houtsnippers-bodembedekker
Land- en tuinbouw

Land- en tuinbouw

In een aantal landen zoals Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn biomassaketels al lang gemeengoed. Maar nu ontdekken ook agrariërs in ons land de grote voordelen van het verwarmen met houtsnippers. Het belangrijkste voordeel is de jaarlijkse besparing op brandstof, meestal aardgas. Verwarming met houtsnippers is vele malen goedkoper dan verwarmen op aardgas. De investering van een biomassaketel is aanzienlijk, maar bij grotere installaties is subsidie mogelijk, terwijl de techniek van deze verwarmingsketels zo goed is ontwikkeld dat bij een rendement van soms wel 110% de kachel een levensduur heeft van 15 – 20 jaar.

Lees verder
kemp-houtsnippers-land-en-tuinbouw
Maneges

Maneges

Paarden hebben een voorkeur voor een enigszins verende ondergrond voor de paardenbak of paddock. Houtsnippers lenen zich hier goed voor. In combinatie met de ondergrond, zand of aarde, zorgen houtsnippers voor meer stabiliteit, bovendien nemen houtsnippers vocht op, waardoor de bak langer droog blijft in het najaar en winter. Doordat de houtsnippers vocht vast houden wordt de paardenbak in het voorjaar en zomer juist minder snel mul. In droge periodes adviseren we om eens per 2 weken te sproeien om de bak stabiel te houden. Houtsnippers zijn milieuvriendelijk en aantrekkelijk geprijsd.

Lees verder
kemp-houtsnippers-maneges
Recreatie

Recreatie

Op recreatieve locaties zoals clubhuizen, zwembaden en recreatieterreinen is de behoefte aan warmte en warmwater vaak aanzienlijk. Door de voortdurend stijgende aardgasprijzen is ook hier verwarming met houtsnippers een financieel aantrekkelijke optie. Bijkomend voordeel is dat het verwarmen met houtsnippers CO2 neutraal is. Bent u eigenaar of beheerder van een recreatieve locatie dan is het verwarmen met houtsnippers een serieuze overweging waard. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de besparingen.

Lees verder
kemp-houtsnippers-recreatie
Biomassa

Biomassa

Biomassa, zoals houtsnippers, is een uitstekend alternatief voor fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Naast de milieuaspecten is een niet onbelangrijk voordeel van houtsnippers de lage prijs.

Lees verder
biomassa-178629779
Houtsnippers

Houtsnippers

Kemp produceert grote hoeveelheden houtsnippers ten behoeve van energiecentrales, agrarische bedrijven, houtdrogerijen, hout- en papierindustrieën, maar ook aan particulieren. Houtsnippers leveren wij standaard in 3 fracties: klein, middel en groot. Ook leveren wij z.g. shredderhout als biomassa; vermalen resten van resthout, wortels en dergelijke. Op afroep of op contractbasis leveren wij elke hoeveelheid houtsnippers en biomassa op elke locatie in Nederland of het grensgebied van België en Duitsland.

Lees verder
Kemp Houtsnippers Speeltoestel
NEN-EN 1177:2018 certificaat

NEN-EN 1177:2018 certificaat

Kemp houtsnippers beschikt over het NEN-EN 1177:2018 certificaat, onze snippers zijn getest en gekeurd door TÜV Nederland. Hierdoor kunnen onze snippers gebruikt worden om ze onder of om speeltoestellen aan te brengen in een laag welke afhankelijk is aan de hoogte van het speeltoestel. Natuurlijk moet de ondergrond waar de snippers op komen te liggen ook aan een aantal voorwaarden voldoen, maar daar kunnen wij u alles over vertellen.

Lees verder
Kemp Houtsnippers Speeltoestel
Verkoop houtsnippers

Verkoop houtsnippers

Kemp Schalkwijk heeft grote voorraden houtsnippers in elke gewenste fractie. Geproduceerd van vers snoeihout en zorgvuldig gedroogd onder ideale omstandigheden zorgen voor een hoge calorische waarde. Bestellen kan eenvoudig via e-mail. Desgewenst leveren wij uw bestelling met eigen vervoer bij u af, incidenteel, op afroep of op contractbasis.

Lees verder
Houtsnippers walking floor
Versnipperaars

Versnipperaars

Houtsnippers zijn makkelijker hanteerbaar, wat voor een snelle afvoer en een besparing op de transportkosten zorgt. Kemp beschikt voor het verkleinen van hout over shredders en houtversnipperaars met diverse capaciteiten; van 3 tot 60 ton per uur. Ook voor het transport is Kemp uw juiste partner; wij beschikken over diverse trucks en trailers voor het transport van houtsnippers naar elke locatie in Nederland of het grensgebied in Duitsland en België.

Lees verder
versnippertruck 60 ton per uur
Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk

Houtsnippers zijn niet alleen een financieel aantrekkelijke, maar ook een milieuvriendelijk product voor veel toepassingen. Onze houtsnippers zijn geproduceerd van vers gesnoeide bomen en struiken en daardoor vrij van verontreinigingen Bij verbranding in biomassacentrales of speciale houtverwarmingsketels zijn houtsnippers CO₂-neutraal. Als bodembedekker worden houtsnippers na enkele jaren geleidelijk omgezet in vruchtbare humus.

Lees verder
kemp-houtsnippers-milieuvriendelijk
Natuurproduct

Natuurproduct

Kemp houtsnippers is een natuur product , de snippers worden vervaardigd uit puur stamhout, snoeihout en hakhout.

Lees verder
kemp-houtsnippers-milieuvriendelijk
Toepassingen

Toepassingen

Houtsnippers zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen: Als biomassa voor energievoorziening: voor de productie van elektriciteit en warmte, verwarming of energie-opwekking in land- en tuinbouw, recreatieve sector, zwembaden en clubhuizen Verwarming van grote woningen, boerderijen en landhuizen Groenvoorzieningen in parken en tuinen Als bodembedekker in de tuinbouw en in maneges. Grondstof voor de hout- en papierindustrie en natuurlijke valbescherming / valondergrond onder speeltoestellen, hiervoor beschikken wij over het NEN-EN 1177;2018 certificaat, dat hebben wij verkregen omdat onze snippers zijn goedgekeurd en als val / demp ondergrond mogen dienen. 

Lees verder
138-energiecentrale_0
Droge houtsnippers kachel

Droge houtsnippers kachel

Lees verder
Houtsnippers liggen te drogen

Instagram

@kemp_hout

Copyright © 2024 Kemp Hout | Voorwaarden | Cookies | Privacy | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM

Kemp Hout is onderdeel van Kemp Schalkwijk welke specialist is in onder meer: groenvoorziening, landschapsinrichting, groenbeheer, natuurbouw, cultuurtechniek, boomverzorging, bomen rooien, onderhoudssnoei, begeleidingssnoei, kroonverankering, takverankering, knotten, kandelaberen, bomen planten, verplanten, bomen snoeien, bomen kappen, stobbenfrezen, versnipperen, loonwerk, grondwerk, bestratingen.

Kemp levert houtsnippers, boomstammen, haardhout en biomassa naar plaatsen in geheel Nederland zoals onder meer: Schalkwijk, 't Goy, Wijk bij Duurstede, Tull en 't Waal, IJsselstein, Lopik, Lopikerkapel, Benschop, Werkhoven, Odijk, Bunnik, Driebergen, Cothen, Vianen, Hagestein, Hoef en Haag, Zijderveld, Hei- en Boeicop, Everdingen, Abcoude, Achterveld, Baambrugge, Baarn, Bosch en Duin, De Hoef, De Meern, Den Dolder, Eemdijk, Elst, Harmelen, Hekendorp, Hooglanderveen, Huis Ter Heide, Jaarsveld, Kamerik, Kockengen, Linschoten, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Mijdrecht, Nieuwer Ter Aa, Nieuwersluis, Nigtevecht, Oud Zuilen, Oudewater, Overberg, Papekop, Polsbroek, Renswoude, Rhenen, Stoutenburg, Tienhoven, Vinkeveen, Vleuten, Vreeland, Waverveen, Westbroek, Wilnis, Zegveld, Vreeswijk, Lexmond, Enspijk, Beusichem, Schoonrewoerd, Meerkerk, Beesd, Rumpt, Langbroek, Montfoort, Austerliz, Maarn, Maarsbergen, Woudenberg, De Bilt, Bilthoven, Soesterberg, Groenekan, Maartensdijk, Maarssen, Maarssenveen, Lage Vuursche, Hollandsche Rading, Loosdrecht, Leersum, Amerongen, Soest, Leusden, Scherpenzeel, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Groningen, Almere, Breda, Nijmegen, Enschede, Apeldoorn, Haarlem, Zaanstad, Arnhem, Haarlemmermeer, 's-Hertogenbosch, Zoetermeer, Zwolle, Maastricht, Leiden, Dordrecht, Ede, Emmen, Leeuwarden, Alphen aan den Rijn, Westland, Naaldwijk, Venlo, Delft, Deventer, Alkmaar, Sittard, Geleen, Helmond, Heerlen, Hilversum, Amstelveen, Oss, Sneek, Hengelo, Purmerend, Roosendaal, Schiedam, Lelystad, Leidschendam, Spijkenisse, Almelo, Hoorn, Vlaardingen, Gouda, Assen, Bergen op Zoom, Capelle aan den IJssel, Veenendaal, Katwijk, Zeist, Nieuwegein, Roermond, Den Helder, Doetinchem, Drachten, Terneuzen, Hoogeveen, Barneveld, Oosterhout, Heerhugowaard, Joure, Kampen, Pijnaker, Nootdorp, Woerden, Heerenveen, Houten, Weert, Middelharnis, Doorn, Rijswijk, Middelburg, Barendrecht, Zutphen, Deventer, Aalsmeer, Alkmaar, Amersfoort, Arnhem, Barneveld, Bergen op Zoom, Best, Bodegraven, Boxmeer, Bunschoten, Culemborg, Coevorden, Delft, Delfzijl, Doetinchem, Dronten, Ede, Eemnes, Elburg, Ermelo, Geldermalsen, Goes, Gorinchem, Gouda, Gennep, Harderwijk, Harlingen, Heerenveen, Helmond, Hillegom, Hoorn, Hoogezand, Kampen, Katwijk, Leerdam, Lisse, Maassluis, Meppel, Middelburg, Nieuwkoop, Nijkerk, Nunspeet, Oisterwijk, Ommen, Overbetuwe, Putten, Roermond, Venlo, Schiedam, Sliedrecht, Stadskanaal, Terneuzen, Uitgeest, Uithoorn, Veendam, Venray, Vlissingen, Vught, Waalwijk, Wageningen, Zaanstad, Zaltbommel, Zeewolde, Zevenaar, Zwijndrecht.